Mikael Collin er ny greenkeeper på Fredriksten Golfpark.   Dette er en stor satsing fra vår side. Nå skal banen bli bedre enn noen gang, og vi føler oss trygge på at Mikael vil løfte vårt viktigste produkt, sier Kåre Thorvaldsen i Halden Golfklubb.

Lang erfaring

Mikael Collin (52) er nemlig heltidsansatt som greenkeeper i klubben, og Strömstad-mannen har lang og bred erfaring fra yrket.

Full utdannelse i faget i Sverige, over 25 års praksis fra baner som Sotenäs, Torreby og Trondheim. I tillegg har han jobbet med de beste banene i Sverige i forbindelse med Solheim Cup (2007) og Nordea Masters (Europatouren).

– Jeg stortrives her i Halden. Nå har jeg fått kjæreste her i byen, og det passet på mange måter perfekt for meg nå, sier Collin.

Han har planer om å gi banen ved festningen et skikkelig løft.

– Raskere og bedre greener

– Førsteinntrykket når du kommer til banen, er ekstremt viktig. Det er ofte små detaljer som avgjør, sier Collin og forteller om hvilke planer han har.

– Greenene skal bli bedre og raskere. Målet mitt er at greenene skal bli like bra som på Dynekilen. Derfor har vi kjøpt inn en ny vals. Ved å valse og lufte greenen oftere, blir det jevnere og raskere rull på ballen.

– Dessuten skal vi få nye hullflagg, hullkopper og bedre målepunkter ute på banen. Jeg gleder meg til å sette i gang, nå er det bare å håpe på at kulda slipper taket, så vi kan sette i gang, sier Collin.

Greenkeeper

* Greenkeeper er et yrke som omfatter skjødsel av gressmatter og vedlikehold av bunkere og vannhindre på en golfbane.

* Yrket kan beskrives som en blanding av anleggsgartner og såkallt driftsoperatør i idrettsanlegg.

* Åke Mattson var greenkeeper da Fredriksten Golfpark åpnet i 1996. Collin kjenner Åke Mattson gjennom flere år.

– Det er ofte en fordel å få inn folk utenfra som kan se ting utenfra. Mikael har mange gode ideer som vil bety mye for oss, sier Kåre Thorvaldsen som ved ansettelsen skal få mer tid til å drifte selve klubben.

Samarbeid.

Collin forteller at det allerede er etablert samarbeid med Torreby Golfklubb, der pro Henrik Oltegen skal komme en gang i uka for å holde kurs og ha timer for byens golfere. Halden GKs medlemmer skal også få halv pris på Torreby og Färgelanda.

– I tillegg skal vi ha arrangement her oppe, Johan Tumba (svensk golfprofil) skal blant annet ha longdriveshow, sier Collin.

Johan Tumba er sønn av hockeylegenden Sven Tumba, og startet proffkarrieren sammen med Jesper Parnevik og Per Haugsrud. I flere år har han konkurrert i longdriving, med slag opp mot 400 meter.

– Jeg har mange ideer om hva som kan gi Halden GK et løft. I en klubb med 450 medlemmer vil det alltid være mange meninger, men jeg håper resultatet blir bra, avslutter Mikael Collin, klubbens nye greenkeeper.
Halden Golfklubb - Telefon: 69 17 65 56 • E-post: kontakt@haldengk.no
Iddveien 35, 1769 Halden, Postboks 4 Risum, 1761 Halden